Back to the top
zooming-background

Blog

Latest News and Updates

WHUUT?!

Ja het is echt waar! 2020 begint goed voor ons want we spelen volgende week woensdag een showcase voor Pinguin Radio tijdens ESNS in De Drie Gezusters in Groningen! Ben je in de buurt? Kom dan gezellig langs! 🔥

Maar ook voor iedereen die Groningen net een tikkie te ver vindt, hebben we goed nieuws, want ook in Den Haag zijn we de komende tijd genoeg te bewonderen. Zo zie je ons de komende tijd met Left In Suspense in Musicon, met The Strip Amsterdam in Popradar Den Haag én met Baardvader in Paardcafe, Den Haag💚💛

7

Doordat we de kans hebben gekregen om op het The Life I Live festival te spelen, zijn we de afgelopen weken ook hier druk mee bezig geweest. Buiten het schrijven voor nummers voor de EP, kregen we ook coaching van Quinten Meiresonne (Son Mieux, Taymir, All Missing Pieces) en zijn we met betrekking tot onze styling de stad in gegaan met Jamel Armand en Chantel Koo van Team Starsquid.

Morgen is het zover. Dan spelen we onze eerste show in de open lucht op het The Life I Live festival in de Haagse binnenstad. Om 21:55 staat Inside Electron op het Radar Live podium bij Buitenhof. Om ons hierop voor te bereiden hadden Tim, Julius en Bas vorige week al vast meerdere afspraken om deze show tot een groot succes te maken.

© Jassir Jonis – Muziekcafé De Paap 17-04-2019

Vorige week woensdag speelde Inside Electron al in Muziekcafé De Paap en Afgelopen vrijdag ging te band samen met Jamel en Chantel langs de leukste winkels van Den Haag om een aantal nieuwe outfits uit te zoeken. Team Starsquid is buiten hun geweldige expertise op het gebied van styling vooral bekend van videoclips zoals die van ‘Devil Don’t Care’ van Di-Rect.

Een dag na het kledingfestijn met Jamel en Chantel kregen we bandcoaching van niemand minder dan Quinten Meiresonne die je voornamelijk kunt kennen als songwriter en toetsenist van Son Mieux of als voormalig bassist van Taymir. Met Quinten keken we naar het verbeteren van onze nummers! Ook erg handig voor de opnames van onze EP, die er nog altijd aankomt. Het waren al met al twee heel erg leuke en leerzame dagen. Wat betreft de EP is het de bedoeling dat we hier weer vollop mee doorgaan na ons optreden op The Life I Live.


Vanmiddag zullen Bas en Tim om 17:30 te horen zijn op Den Haag FM om te praten over de voorbereidingen van het festival! Op dit moment is Miro onderweg uit Costa Rica om zo morgen om 21:55 ‘gewoon’ op het podium van de Radar Live Stage te staan! Zien we je daar?

Hieronder vindt je het tijdsschema van het festival!

128

Inside Electron speelt op vrijdag 26 april 2019 op het The Life I Live festival in de Haagse binnenstad. Samen met de try-out op woensdag 17 april in Muziekcafé De Paap, zijn dit de eerste Inside Electron shows van 2019.

Op vrijdag 26 april speelt Inside Electron zijn eerste show ooit in de open lucht. De band zal om 21:55 op het Radar Live Podium van het The Life I Live festival spelen. Het Radar Live Podium is een initiatief van onder andere Popradar Den Haag om jonge artiesten een kans te geven om op te treden op een groot festival.

voorafgaand aan The Life I Live vindt er op woensdag 17 april een try-out plaats in Muziekcafé De Paap. Inside Electron zal hier spelen zonder gitarist Miro, die nog altijd in Costa RIca zit. Het overige drietal zal er hoe dan ook een onvergetelijke avond van maken. De andere artiesten die hier én op het festival zullen optreden zijn CooCoo, 45 Gang, Acquoy, Crashing Bats, D.Phantom en Teddy Macrander.

Meld je hier aan voor het evenement

© Wouter Vellekoop

39

Deze update komt van de Inside Electron Voor De Kunst pagina en was bestemd voor alle donateurs voor onze EP.

Het is inmiddels even geleden dat wij ons doel op voor de kunst hebben bereikt. Mede door de hulp van jullie en het VSB Fonds haalde wij in januari meer dan 4000 euro op om onze debuut EP op te kunnen nemen. Inmiddels is de winter voorbij en komt de lente ons tegemoet. Tijd voor een update!

Momenteel zijn we met zijn drieën hard aan het werk om de nummers voor onze EP (af) te schrijven en te regelen dat alles alvast geregeld is. Van opname tot release! ‘Met zijn drieën?’ hoor ik u denken… Ja!

Onze gitarist Miro zit zoals sommigen van jullie zullen weten in Costa Rica, om vrijwilligerswerk te doen én natuurlijk om alles van de ‘Rijke Kust’ te zien.

© miro van dijk

Maar goed. Miro heeft de tijd van zijn leven en denkt, hoewel op 9.012 kilometer afstand, mee over alles wat ons als Inside Electron aangaat. Hoe dat dan gaat? De laatste tijd zijn Tim, Julius en Bas (that’s me!) op zoek gegaan naar producers, studio’s, kunstenaars en fotografen om ons te helpen met onze EP. Miro geeft zijn mening en wij regelen het verder. Op zijn beurt probeert hij ook vanuit daar nog contacten te maken, waar ook op zijn minst interessante ontwikkelingen uit komen. Hierover allemaal later meer!

Wat wij voor nu kunnen melden is dat de eerste opnamedata vast staan en dat wij met zijn drieën hard aan het werk zijn om de nummers van onze eerste EP verder vorm te geven. Door de opnamedata hebben wij iets om naartoe te werken en dat is fijn.

Op donderdag 30 mei spelen wij overigens in de grote zaal van Gebr. De Nobel in Leiden. Hier kun je gratis bij zijn door je simpelweg voor ons event aan te melden op Facebook of er natuurlijk gewoon naartoe te komen op 30 mei!

wil jij hier bij zijn? Klik dan hier!

Voor nu duiken wij weer de repetitieruimte in om hard aan onze EP te werken. Houd deze pagina in de gaten voor meer updates!

Vriendelijke groeten,

Miro, Tim, Julius en Bas

32

Luister nu naar de vernieuwde ‘Inside Electron suggests…’ Spotify playlist!

Nieuwe muziek van onder andere Son Mieux, The Amazons en klassiekers van bijvoorbeeld The Cure. Dit is dé muziek waar Bas, Miro, Tim en Julius nu naar luisteren!

65